wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg

 

wp28f107f6.png
wp85dbe9d7.png

SUZAN ROMBOUTS BRABANTS TURNKAMPIOENE TALENTENDIVISIE

Deney Brons wint goud in de 2e divisie

 

Op het hoogste niveau turnde Suzan Rombouts een goede wedstrijd. Voor het eerst turnde zij haar voorgeschreven oefenstof compleet. Op sprong startte zij meteen met de hoogste score van de wedstrijd: haar gemiddelde van de overslag en schroefsalto was 9,525 punten. Ook op brug en balk bleef Suzan de nummer 2 voor, zodat zij met een kleine voorsprong aan haar vloeroefening ging beginnen. Op de regionale toestelkampioenschappen vergooide zij op dit toestel haar kansen, maar nu kwam haar oefening goed uit de verf. Met een puntentotaal van 32,3 mocht zij de gouden medaille trots in ontvangst nemen.

 

In de eerste divisie kwam Lieze Boers in de klasse jeugd-4 tot een mooie derde plaats. Na een goede start op brug en balk wist zij ook op sprong en vloer genoeg punten te scoren om op het ereschavotje te eindigen. Met haar puntentotaal van 31,65 bleef zij maar 0,3 punt achter op de nummer 2. Beau Sieben turnde ziekelijk toch zo goed mogelijk mee, en eindigde met 30,0 punten op de 5e plaats. Bij de jeugdklasse 5 was Sarah Scharff de enige Oosterhoutse deelneemster. Vooral op brug eindigde zij met een tweede plaats hoog in het klassement, zij scoorde 8,566 punten voor een mooie en ruim uitgevoerde oefening. In de totaalrangschikking werd Sarah 5e, zij kwam een paar tienden tekort voor een medaille.

 

In de tweede divisie werden 4 medailles behaald in diverse leeftijdsklassen. Pupil Deney Brons werd eerder dit seizoen al regionaal kampioen, en nu wist zij ook de Brabantse titel te veroveren. Met een ruime voorsprong liet zij de 11 medeturnsters overtuigend achter zich. Vooral op balk en vloer weet de jury meestal veel puntenaftrek te geven, maar juist op deze toestellen was Deney goed in vorm. Met daarbij nog een brugoefening van 8,65 punten en een sprong van 9,075 punten won zij terecht de gouden medaille. Fabiënne Zopfi turnde in deze klasse weer voor het eerst een wedstrijd, en eindigde op de 12e plaats.

Juniore Stephanie van der Linden maakte er een spannende strijd van in de top 5 van het deelnemersveld. Met maar 0,1 punt verschil op de nummer 1 eindigde zij tenslotte op de tweede plaats. Vooral op het toestel brug wist zij winst te boeken met de waardering 8,50.

Haar gehoekte tsukahara over het pegases werd beloond met 8,866 punten, en ook daarmee eindigde zij zeer hoog. Met ruim 33 punten behaalde zij de zilveren plak.

Senior Britt Kaag was ook de gehele wedstrijd in positie voor een medaille. De verrichtingen van de turnsters in de top 3 waren op alle toestellen goed vergelijkbaar met elkaar. Jammer genoeg bleef het cijfer voor de vloeroefening van Britt wat achter bij de concurrentie, hoewel zij mooie schroefsalto’s voor- en achterover liet zien. Met 32,498 punten eindigde Britt op een verdienstelijke 3e plaats. Jeugdturnsters Andrea Chirivi en Femke Hendrikse eindigden in niveau 6 respectievelijk op de 6e en 8e plaats. In de jongste categorie turnde Anggun Mast maar op 3 toestellen, en kon zodoende niet hoger dan op de 12e plaats eindigen.

 

Succesvol was ook pupil Tia Ackermans (10-jarigen) in de derde divisie. Al na 3 toestellen stond ze hoog in het klassement, o.a. door een zeer stabiel uitgevoerde balkoefening.

Toen zij daarna nog de hoogste score op sprong kreeg (9,25 punten maar liefst), schoof zij in de rangschikking nog naar boven. De welverdiende zilveren medaille behaalde Tia met een totaal van 32,35 punten. Fleur Bongers turnde in dezelfde categorie goed mee, maar komt nog enkele onderdelen tekort op de ongelijke brug. Zij behaalde totaal 29.244 punten, en bezette daarmee de 11e plaats.

Bij de 11-jarige pupillen was Merel de Ronde geplaatst voor deze provinciale eindronde. Zij turnde vooral op balk en vloer goed, en werd op die toestellen 3e. In de totaaluitslag eindigde zij op de 5e plaats met een totaal van boven de 33 punten, dus bijna een 8,5 gemiddeld.

Alle meisjes van de 3e en 2e divisie turnen a.s. weekend in Reuver hun eerste landelijke wedstrijd. Een week later starten de turnsters uit de 1e en talentendivisie in Opmeer met hun nationale wedstrijdseizoen.

 

wp542b30fd.png
wp31b12500.png